top of page

Любовта ще спаси света (ако страхът не съществува)


Знаеш ли, че с теб, който и да си, имаме поне един общ приятел. Той се казва Матю Пери, но всички се сетихме за това, когато си отиде. Познавахме го като Чандлър Бинг.


Но извън Чандлър, чийто живот познаваме прекалено ясно, Матю Пери също има истории, които може да послужат за пример и това, което ще ти разкажа днес ще те накара да се замислиш вярно ли е, че любовта ще спаси света или това ще стане само ако страхът не съществува?


Колко странно се променяме с времето, понякога неусетно за нас самите, докато за другите е прекалено рязко. Промяната обаче е страхотна, защото когато се случи, сякаш цялата вселена се размества и започва да работи по различен начин. Промяната, която се случи на Чандлър в сериали Приятели е и тази, която може би не се е случила на Матю Пери в реалния живот и тя е именно приемането на себе си и на това, че заслужава щастието.

**Върнете се на моментите, в които персонажът на Матю Пери не вярва в брака, в себе си, в това, че не е достатъчно добър за Моника, трудността му да ѝ каже "обичам те" и другите случаи, в които той показва несигурността си в себе си, включително в контекст на работа, приятелство и т.н.**

След това обаче персонажът повярва във всичко това и така, заедно с Моника, създадоха една от най-истинските и близки до реалния живот сюжетни линии, а именно техните отношения, които минаха през всичко най-нормално, за да станат стабилни в края.


Всичко това го разказвам, за да направя паралела с Матю Пери. Не е ясно той да е имал такива отношения с някого в личния си живот и всъщност, след смъртта му, много исках да разбера какъв е бил в реалността, какво е преживявал и като цяло всичко по-интересно извън проблема му със зависимостите. Съвсем случайно тогава ми бяха попаднали две видеа, откъси от интервюта. Едното беше свързано с Дженифър Анистън. Страшно я е харесвал, но в началото се е притеснявал да говори с нея дори на снимачната площадка, дори по работа. По-късно развиват добри взаимоотношения, но приятелски.

"Тя беше толкова перфектна, никога нямаше да бъде с мен, по дяволите, аз бях благодарен само защото ме допусна толкова близо до себе си не само на сета, а като човек в живота си, като приятел"


И сега моята любима история с Джулия Робъртс. Толкова съдбовна...


Падал си е по нея дълго време, но се е страхувал въобще да ѝ каже или да осъществи контакт с нея по някаъв начин, защото, както той казва "Това беше Джулия Робъртс, тя нямаше да обърне внимание на някой като мен", но какъв си ти, а и защо взимаш нейните решения, бих го попитала? Оставил си страхът да говори вместо теб...



Джулия Робъртс и Матю Пери по време на снимките на епизода "The one after the Superbowl" part 2
Джулия Робъртс и Матю Пери по време на снимките на епизода "The one after the Superbowl" part 2

,Все пак, когато Матю разбира, че продуцентите от Приятели подготвят епизод, в който тя ще участва, ѝ изпраща цветя с бележка "Вече имам повод да ти изпратя цветя". Тя му връща също бележка, но с кашонче кифлички :) Те продължават комуникация по факс(тогавашния инста чат, а). До такава степен стават зарибени и двамата, особено Матю, че се е случвало, докато е в бар и си говори с някое момиче, да се сети че Джулия може да е пуснала факс и е прекъсвал всичко, за да отиде и провери. А това не е като да си отвориш телефона, който ти е в джоба ;) По време на снимките на епизода "The one after the Superbowl: Part 2" Джулия и Матю вече са имали отношения, които не след дълго - той прекъсва. Познайте причината. Естествено - страх. Самият той казва, че го е напраивл от страх, самият той признава, че се е притеснявал колко може да затъне, когато тя го зареже, сякаш е знаел дали това ще стане или не. Хората имаме тенденцията да сме големи пророци, особено когато стане за обект на чувствата ни и бъдещето ни с него. Много ни се иска да си знаем съдбите, все ровим някак да разберем, все искаме да знаеш дали и кога нещо ще се случи или пък защо вече се е случило. И ни е много любимо да казваме, че всичко се случва с причина, а то не е точно така, защото на вселената причини не ѝ трябват и тя си слага някак нещата, а ние после сме тези, които търсим причините като глупави, защото не можем да преживеем, че нещо ЕЙ така е станало и това е.

Той повече не смее да я потърси, тя има лек контакт с него покрай зависимостите.


Последната им среща? Бих казала, че някак си са се сблъскали душите им, защото неговата отлива от този свят в деня, в който тя е родена.





Изводът оставям на вас. Моя съм го написала като заглавие :)





Comments


bottom of page